Malzemeler:
4 adet
hazır yufka
1 adet
tavuk göğüsü
1 adet
konserve bezelyeli garnitür
Zeytin yağı
Tuz
Karabiber
Beşamel sos için;
2 su
bardağı süt
2 yemek
kaşığı tereyağı
2 yemek
kaşığı un
Üzeri için;
1,5 su bardağı
taze kaşar rendesi
Yapılışı
:
1.
İç harcının yapılışı;
Tavada zeytinyağı ile minik minik
doğranmış tavuk göğüslerini soteleyin, içine tuz, karabiber ve yıkayıp süzdüğünüz
garnitürü ekleyip, karıştırın.
2.
Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine biraz sıvı
yağ sürüp dörde bölün, bir komposto kasesi alın, bir parça üçgen yufkayı alıp kasenin
üzerine serin kenarlerı taşınca içine hazırlamış olduğunuz harçtan koyup, taşan
yufka parçalarını bohça gibi kapayın. Yağlanmış tepsiye ters olarak
yerleştirin, ek yerleri alta gelsin. Önceden 180°C
ısıttığınız fırında 5-10 dakika kızartın.
3.
Beşamel sosu pişirin, tuz, karabiber atın.
4.
Fırından çıkardığınız bohçaların üzerine birer
kepçe beşamel sos döküp, kaşar peynir rendesi serpin. Üzerleri kızarıncaya
kadar tekrar fırınlayın.
Servis yaparken; Domates, salatalık, biber ve maydonoz ile süsleyerek sunabilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder