13 Temmuz 2012 Cuma

Tavuklu saray bohçası




Malzemeler:

4             adet hazır yufka
1             adet tavuk göğüsü
1             adet konserve bezelyeli garnitür



  Zeytin yağı
  Tuz
  Karabiber
Beşamel sos için;

2             su bardağı süt
2             yemek kaşığı tereyağı
2             yemek kaşığı un
Üzeri için;
1,5          su bardağı taze kaşar rendesi


Yapılışı :

1.       İç harcının yapılışı;
Tavada zeytinyağı ile minik minik doğranmış tavuk göğüslerini soteleyin, içine tuz, karabiber ve yıkayıp süzdüğünüz garnitürü ekleyip, karıştırın.
2.       Birinci yufkayı tezgaha serin üzerine biraz sıvı yağ sürüp dörde bölün, bir komposto kasesi alın, bir parça üçgen yufkayı alıp kasenin üzerine serin kenarlerı taşınca içine hazırlamış olduğunuz harçtan koyup, taşan yufka parçalarını bohça gibi kapayın. Yağlanmış tepsiye ters olarak yerleştirin, ek yerleri alta gelsin. Önceden 180°C ısıttığınız fırında 5-10 dakika kızartın.


3.       Beşamel sosu pişirin, tuz, karabiber  atın.


4.       Fırından çıkardığınız bohçaların üzerine birer kepçe beşamel sos döküp, kaşar peynir rendesi serpin. Üzerleri kızarıncaya kadar tekrar fırınlayın.

Servis yaparken; Domates, salatalık, biber ve maydonoz ile süsleyerek sunabilirsiniz.
Afiyet olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder